Een reader is een collectie externe teksten van diverse origine en/of structuur die niet (zo maar) in een lineair carcan en een eenvormige structuur te vatten zijn. Het kan een nuttig en leuk instrument zijn om klas- of zelfstudieactiviteiten te ondersteunen. De teksten die de reader bevat kunnen door de studenten gebruikt worden om iets te maken, om informatie op te doen om iets anders te doen enz. De instructies van die activiteiten kunnen ook worden opgenomen in de reader.
Een reader die online staat heeft het voordeel dat hij kan aangepast worden van zodra de nood zich laat voelen, en dat er geen papier verloren gaat.
Onenote is een geweldig leuke tool om zo’n reader te maken. Dat kan zo:
- Bedenk waar je reader voor moet of gaat dienen, welke teksten of soorten teksten hij moet gaan bevatten, en hoe je die wil structureren: welke opdeling je wil maken.
- Je kan Onenote gebruiken op Onedrive of Onedrive van Office 365.
Of een locale applicatie – maar sla het bestand op in de cloud. - Maak het Onenote notitieblok en geef een naam
- Maak de secties die je gepland hebt in de eerste stap. Maak zoveel pagina’s als je nodig en nuttig acht.
- Via de opdracht “Delen” kan je een link maken waarmee mensen dit notitieblok kunnen bekijken.
Je kan die link om te delen achteraf op deze plaats weer verwijderen, en daarmee je notitieblok afschermen
- Belangrijk: als je Onenote op Office 365 staat, zal een gebruiker in principe ook moeten inloggen in je Office 365 omgeving.
- Meer info nodig? Zie
Beknopte handleiding voor OneNote 2013 – https://support.office.com/nl-nl/article/Beknopte-handleiding-voor-OneNote-2013-ab75be1a-06e2-4b0f-be5d-8652f1fac102
OneNote, meer dan een notitieblokje – http://www.zelfstudie.be/tutorial/345/handleiding-microsoft-onenote.php
Notities maken met OneNote, het is kinderlijk simpel – http://computertotaal.nl/apps-software/notities-maken-met-onenote-63866