MVP Summit 2008

Microsoft organiseert jaarlijks een bijeenkomst voor MVPs (Most Valuable Professionals). Het is mijn vijfde jaar als MVP dus hoog tijd om eens te gaan, want het is uitzonderlijk om je zo lang na elkaar bij de club te mogen rekenen. En dank zij de welwillendheid van de directies kon ik er naar toe.

En verder:

  • In het vliegtuig ontmoeting met iemand van een bedrijf dat met SCORM leerobjecten bezig is. Zit misschien iets in voor online leren.
  • Ontmoeting met een aantal mensen die in dezelfde fora en nieuwsgroepen dan ik support geven. Dat zeker de kwaliteit van die support ten goede komen.
  • Kennismaking met een aantal nog niet gekende MVPs -“ met name Franstaligen en Spaanstaligen, en mensen die bezig zijn met Windows en ontwikkeling.
  • Op zeer veel plaatsen is er WiFi toegang. Soms gratis, maar in de meeste cafés inbegrepen bij een drankje. WiFi zal ook hier binnenkort onmisbaar zijn.
  • De eerste dag een aantal open besprekingen in groep, met name over het beheer van usergroups (leden worden ouder, het is belangrijk de meegedeelde uren en dagen niet te wijzigen),  over het belang van misschien duurdere maar kwaliteitsvolle ontwikkelaars (lees: laten programmeren in .NET -“ ook aan bod gekomen: paradox van tijdsbesteding [indien betaald per uur, probeert de programmeur zolang mogelijk te werken], paradox van testen [asl je test op bugs, betekent dat dus dat je bugs verwacht]  en het probleem dat software nooit perfect kan zijn omdat hij toch moet gereleased woerden) en over het reilen en zeilen van de Latijns-Amerikaanse gebruikersgroepen.
  • Een sessie over tools voor Sharepoint
  • Een aantal sessie over nieuwigheden in IE8 (de volgende versie van Internet Explorer, versie 8). Zeker te onthouden: de developer  toolbar, webslices, de beveiligingsfeatures (ik wist niet dat je bij GoDaddy een zeer goedkoop certificaat kon hebben -“ maar dat dan ook de waarde van zo’n certificaat ondermijnt; verder kunnen -˜slechte’ [=door de makers als onveilig bestempelde] ActiveX controls van op afstand gedood worden).
    Alle voor ons individuele aspecten zullen worden opgenomen op mijn Technoblog.
  • Naast UI (user interface) bestaat er zo iets als UX (user experience) -“ hoe de gebruiker de software ervaart en ermee kan omgaan. Er wordt behoorlijk wat werk geleverd op dat vlak.
  • Uiteraard kwamen heel wat technische vraagstukken en te verwachten/te voorziene technische ontwikkelingen aan bod. Met name onderwijstoepassingen, patiëntendossiers, Windows, Windows Mobile, Internet Explorer, e-mail, programmeren, ASP .NET, HTML 5 en AJAX.
  • Ik heb ook een aantal dingen meegekregen (of beter: op me genomen) als -œhuiswerk-: verder opvolgen van nieuwigheden en evoluties, en systematisch opnemen in mijn blog op http://www.hlrnet.com/technoblog