Opstart crash course 2018

Beste student,

Fijn dat je je naast een goed gevuld uurrooster nog willen engageren om kennis te maken met de Spaanse taal! Dat toont een grote motivatie en inzet die wij alleen maar kunnen aanmoedigen. Bovendien is het een uitstekende kans om te proeven van een taal die jou kan leiden tot een uitdagende stageplaats. Om stage in een Spaanstalig land te lopen is een degelijke basiskennis van de taal noodzakelijk. Deze lessen geven je de kans om met de taal kennis te maken, zodat je nadien zelf stappen kan ondernemen naar een uitgebreide cursus in een centrum voor volwassenenonderwijs of in Spanje!
– Overzicht van het aanbod in CVO’s: data-onderwijs.vlaanderen.be/onderwijsaanbod/structuur.aspx?hs=vwo&s=R&a=1
– Overzicht van het aanbod in Spanje: eee.cervantes.es
Mr. Le Roy kan je hierover meer informatie bezorgen indien je na de 4 lessen wil verder studeren.

We hebben rekening gehouden met de lesroosters van het 1ste en 2de jaar ergo en met de beschikbaarheid van mr. Le Roy. De lessen zullen doorgaan op woensdagavond van 18-20u. We begrijpen dat dit lange lesdagen zullen zijn, maar willen je nogmaals aanmoedigen om hier gebruik van te maken. De lessen zullen op een interactieve manier begeleid worden, zodat je kan kennismaken met de basisbeginselen (uitspraak, basiswoordenschat, tips&tricks) en geboeid wordt door deze mooie Zuiderse taal.

Data (telkens in Hermes, lokaal 1404):
– woe 28/2 om 18u*
– woe 7/3 om 18u
– woe 14/3 om 18u
– woe 21/3 om 18u

Praktische afspraken:

  • Deze lessen worden niet gekoppeld aan een vorm van evaluatie, maar wie zich engageert wordt wel verwacht aanwezig te zijn.
  •  Mr. Le Roy zal gebruik maken van het handboek ‘ELExprés’ (ele.sgel.es/ficha_producto.asp?id=809, te krijgen bij Punto y Coma, Stevinstraat 115a [Schuman]) Graag aankopen.
  • Enkel studenten in de 2de opleidingsfase kunnen deze lessen laten meetellen voor leeracties (POP II) buiten de Brusselse context. Denk er aan om een aanwezigheidsattest af te drukken en te laten tekenen na elke les door Mr. Le Roy

Wij wensen jullie alvast een heel leerrijke lessenreeks!

Greet De Knop
Hans Le Roy
Evelien De wachter

* Studenten van het eerste jaar hebben op woe 28/2 een springuur van 16-18u. Zij zijn natuurlijk vrij om deze tijd in te vullen naar keuze, maar mr. Le Roy heeft enkele voorstellen om die tijd nuttig te spenderen. Bv. Stadswandeling in Brussel, e.a. Neem zeker contact met hem op als jullie hiervoor interesse hebben om dit te bespreken.

Ingeschreven in ergo:

Loubna Bouzyarsit
Evelyne Dirckx*
Erica Grandjean*
Hajar Benmira
Alyanne Bevers
Esther De Bock
Emma Van Mulders
Gilles Verbist
Cato Smets
Belinda Saah Aba
Jenneke Van Bael
Chloé Vankerckhove*

O&O: paste niet in uurrooster

Sociaal werk

Nathalie Van Malderen